Reclamă
Reclamă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că varianta corectă pentru organizarea alegerilor prezidențiale este 30 noiembrie pentru primul tur de scrutin și 8 decembrie pentru turul al doilea.

„Eu cred că cealaltă variantă ar fi primul tur undeva la sfârșitul lunii noiembrie, 30 noiembrie, și pe 8 decembrie turul doi. Deci este o variantă corectă, din punctul meu de vedere, și dacă va fi o întâlnire eu voi susține acest calendar, această variantă”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o emisiune la RFI, după ce premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a anunțat că de luni va începe consultări cu liderii partidelor pe marginea calendarului alegerilor prezidențiale.

Potrivit lui Kelemen Hunor, ar fi trebuit să se meargă pe decizia luată deja.

Reclamă

„Pentru mine rămâne această întrebare – cum poți să ai încredere în cei care au anunțat un calendar și își schimbă cuvântul, nu își respectă cuvântul dat? Nu este prima dată. (…) Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să meargă pe decizia luată. Am în fața mea decizia Biroului Politic Național al PNL, în care ei au anunțat 15 septembrie și 29 septembrie. (…). Până la urmă, eu cred că undeva în noiembrie vom avea alegeri, pentru septembrie deja am pierdut posibilitatea de a organiza alegeri”, a precizat liderul UDMR, citat de Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de luni îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidențiale, argumentând că „țopăiala” pe această temă afectează încrederea între parteneri și trebuie să înceteze.

„Ca premier al României am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a punctat premierul Marcel Ciolacu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro