Reclamă
Reclamă

Keir Starmer a fost numit premier al Marii Britanii de către regele Charles al III-lea, după o victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în alegerile legislative de joi. Starmer a ales-o pe Angela Rayner, numărul doi în partid, pentru poziția de vicepremier, pe care o va ocupa alături de atribuțiile de ministru pentru Locuințe și Reechilibrarea Teritorială.

Rayner, în vârstă de 44 de ani, se distinge printr-un parcurs neconvențional în comparație cu majoritatea liderilor politici din Marea Britanie, care au studiat la universități de prestigiu precum Oxford și Cambridge. Abandonând școala în adolescență și fără a deține o diplomă, Rayner a crescut la Stockport, într-o locuință socială. Ea a avut grijă de mama sa bipolară și analfabetă, în timp ce tatăl ei era adesea absent.

„Am un doctorat în «viața reală». Aceste provocări nu m-au distrus. Știu ce pot”, a declarat Angela Rayner, reflectând asupra provocărilor cu care s-a confruntat de-a lungul vieții.

Reclamă

În copilărie, Rayner făcea baie cu apă caldă doar duminica, la bunica sa, și adesea vizita prieteni pentru a mânca. Abandonând școala, la vârsta de 16 ani a devenit mamă pentru prima dată, urmată de un al doilea copil născut prematur și aproape orb.

Începând din 2020, Rayner a ocupat poziția de numărul doi în conducerea Partidului Laburist, rol în care a continuat să aducă schimbări semnificative. Victoria laburiștilor în alegerile de joi marchează o etapă importantă pentru Rayner, care acum își extinde influența și contribuția în guvernul britanic.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro