Reclamă
Reclamă

Keir Starmer, noul premier al Marii Britanii, a declarat că Joe Biden era într-o „formă foarte bună” când s-au întâlnit, miercuri, în contextul în care mai mulți democrați i-au cerut președintelui american să se retragă din cursa pentru Casa Albă, din cauza îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate, transmite Reuters.

Întrebat dacă Biden, în vârstă de 81 de ani, este „senil”, Starmer a spus că a avut o întâlnire foarte bună cu el miercuri, adăugând că bilaterala, programată să dureze 45 de minute, a ținut aproape o oră și că după aceea amândoi au fost la o cină NATO, pe care Biden o găzduia. „Am abordat un număr foarte mare de probleme într-un ritm alert. Era, de fapt, într-o formă foarte bună și agil din punct de vedere mental”, a declarat Starmer pentru BBC, adăugând că a fost important pentru el să aibă o astfel de întâlnire cu Biden după ce a devenit prim-ministru, săptămâna trecută.

Starmer a făcut aceste declarații la Washington, unde participă la summit-ul NATO, fiind prima sa călătorie în străinătate de când Partidul Laburist a câștigat o mare majoritate în alegerile parlamentare din Marea Britanie. Cei doi au discutat, de asemenea, și despre conflictele din Ucraina și Gaza, precum și despre dorința lui Starmer de a avea legături mai strânse cu Europa.

Reclamă

Starmer a lăudat, de asemenea, „relația specială” de lungă durată dintre Marea Britanie și Statele Unite. Noul premier britanic, Keir Starmer, a fost primit miercuri la Casa Albă de Joe Biden, președintele american.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro