Ducesa de Cambridge deschide astăzi oficial un nou ospiciu pentru copii în Norfolk, după un apel de strângere de fonduri de 10 milioane de lire sterline.

Purtând un costum Oscar de la Renta însoțit de tocuri negre, a fost întâmpinată de școlarii care fluturau steaguri și se bucurau nespus.

Kate s-a întâlnit cu micul Stanley Harrold în afara ospiciului, are trei ani și are o tulburare cromozomială rară, sindromul Pallister-Killian.

Ea a vorbit cu părinții lui Stanley și a mângâiat ursuletul negru al băiețelului, înfipt în pătura lui.

Este pregătită să întâlnească mai mulți copii și familii, fiind susținuți de Spitalul pentru copii din East Anglia (EACH), din care face parte sub numele de Patron Regal. Aceasta a vizitat ospiciul și a dezvăluit o placă pentru a deschide oficial clădirea.

După un apel public de cinci ani pentru a strânge 10 milioane de lire sterline și aproape doi ani de construire, EACH a salutat primul copil care a primit îngrijiri la The Nook luni, 30 septembrie.

Serviciul lor de îngrijire include asistență medicală de specialitate, asistență medicală de administrare a simptomelor, pauze scurte, activități de bunăstare, terapii, consiliere și servicii de voluntariat în casa familiei; toate îndeplinesc nevoile individuale ale copilului, tânărului și întregii familii.

Ducesa a fost invitată să facă un tur al facilităților care includ o piscină de hidroterapie, o cameră senzorială de ultimă generație și un studio de muzică.

Ducesa a participat la lansarea apelului de strângere de fonduri al fiecăruia din cadrul spectacolului Norfolk Showground în noiembrie 2014.

De asemenea, a vizitat anterior ospiciul de caritate Norfolk din Quidenham, în ianuarie 2017, pentru a primi o actualizare a apelului și a auzi mai multe despre planurile pentru noua clădire.