Reclamă
Reclamă

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebată în cadrul unui briefing de presă dacă președintele Joe Biden are o formă de demență sau Alzheimer și a avut un răspuns tranșant pentru jurnalistul care a adresat întrebarea.

Subiectul stării de sănătate a președintelui american a fost adus în discuție în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, după dezbaterea dintre Joe Biden și Donald Trump, în timpul căreia Biden a părut să aibă mai multe momente de lipsă de luciditate.

Jurnaliștii au insistat cu întrebări despre capacitatea președintelui de a face față unui nou mandat, lucru pe care chiar și unii democrați îl pun la îndoială. La un moment dat, un jurnalist a întrebat direct dacă Joe Biden are o formă de demență sau Alzheimer.

Reclamă

„La 81 de ani, președintele Biden suferă de Alzheimer, de vreo formă de demență sau de vreo boală degenerativă care ar putea provoca astfel de erori? Este o întrebare de «da» sau «nu». Și dacă nu știți, de ce nu știți, în calitate de înalt membru al personalului său?”, a întrebat jurnalistul.

Karine Jean-Pierre a răspuns: „Am un răspuns pentru tine. Ești pregătit?”

„Da,” a răspuns jurnalistul.

„Răspunsul este nu. Și sper că îi pui și celuilalt tip (Donald Trump – n.r.) exact aceeași întrebare,” a declarat tranșant purtătoarea de cuvânt.

Alegătorii înregistraţi care au urmărit dezbaterea dintre Joe Biden şi Donald Trump au spus, în proporţie de 67% la 33%, că Trump a avut o performanţă mai bună, potrivit unui sondaj CNN. Unii democraţi sunt atât de disperaţi de prestaţia slabă a preşedintelui Biden, încât se întreabă dacă el ar trebui să mai rămână candidatul partidului la Casa Albă, mai relatează postul american.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro