Reclamă
Reclamă

Vicepreședintele american Kamala Harris este principala alternativă pentru înlocuirea lui Joe Biden în cazul în care acesta decide să nu își continue campania pentru realegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, susțin șapte surse de rang înalt din cadrul campaniei lui Biden, Casei Albe și Comitetului Național Democrat care au cunoștință de discuțiile actuale pe această temă.

Prestația lui Biden la prima dezbatere împotriva rivalului republican Donald Trump de săptămâna trecută, uneori incoerentă, care a fost primită cu nemulțumire pe scară largă, a declanșat un val de panică în cadrul Partidului Democrat cu privire la faptul că acesta nu ar fi suficient de apt pentru a duce la capăt un al doilea mandat și a generat apeluri la demisia principalilor consilieri de campanie, scrie Reuters.

Unii democrați influenți au avansat alternative la candidatul Biden în afară de Harris, inclusiv numele unor membri populari ai Cabinetului și guvernatori democrați precum Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan și Josh Shapiro din Pennsylvania. Dar încercarea de a o ocoli pe Harris este o iluzie și ar fi aproape imposibilă, au declarat sursele citate, care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Reuters.

Reclamă

Dacă va fi desemnată candidatul partidului, Harris, în vârstă de 59 de ani, ar prelua și banii strânși de campania lui Biden și ar moșteni și infrastructura de campanie, au declarat sursele citate. Harris se bucură și de cea mai mare notorietate, dintre toate alternativele, potrivit acelorași surse.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat marți, Harris l-a devansat pe fostul președinte, republicanul Donald Trump, cu un punct procentual, 42% la 43%, o diferență care se încadrează în marja de eroare de 3,5 puncte procentuale a sondajului, un rezultat statistic la fel de puternic precum cel al lui Biden.

În plus, ea a fost deja verificată pentru capacitățile de a exercita funcția națională și a supraviețuit provocărilor intense din partea republicanilor, au spus ei. De asemenea, omul care a fost cheia victoriei lui Biden în 2020, a declarat pentru MSNBC că ar susține-o pe Harris să fie candidatul democrat dacă Biden s-ar retrage, mai scrie Reuters.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro