Reclamă
Reclamă

Într-un caz fără precedent de perseverență și devotament față de procesul democratic, K. Padmarajan, supranumit „Regele alegerilor” și „Cel mai mare perdant electoral din lume”, este pregătit să-și mărească legendara serie de înfrângeri participând la a 239-a alegeri politice din cariera sa. Padmarajan, un meșter din Tamil Nadu, India, a cheltuit mii de dolari pe taxe de înregistrare pentru a concura în alegeri în ultimele trei decenii, pierzând de fiecare dată.

Povestea să țină cursuri și discursuri motivaționale, spunând tinerilor: „Toți candidații caută victoria în alegeri, eu nu”. Intenționează să continue să participe la alegeri, următoarea fiind programată pentru un loc parlamentar în districtul Dharmapuri din Tamil Nadu.

Începând cariera sa politică în 1998, Padmarajan a candidat împotriva unor figuri marcante, inclusiv împotriva actualului prim-ministru Narendra Modi și a altor lideri de seamă ai Indiei. Deși nu a câștigat niciodată, Padmarajan se mândrește cu eforturile sale și vede în ele un exemplu de persistență pentru generațiile următoare. Chiar și candidatura sa cea mai apropiată de succes, în 2011, pentru adunarea generală din orașul Mettur, s-a soldat cu un număr semnificativ mai mic de voturi decât câștigătorul, strângând doar 6.273 de voturi comparativ cu peste 75.000 ale acestuia.

Deși victoria pare a fi un vis îndepărtat pentru Padmarajan, el susține că prioritatea sa nu este câștigarea, ci participarea și transmiterea unui mesaj tinerilor despre cum să gestioneze eșecurile. „Mă simt mândru de eșecurile mele și sper că mă vor vedea ca pe un model de perseverență”, a afirmat Padmarajan pentru presa locală.

Reclamă

Prin încercările sale neobosite, K. Padmarajan nu doar că a devenit o figură emblematică în politica indiană, dar și o sursă de inspirație pentru tineri, demonstrând că participarea înseamnă mai mult decât doar câștigul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro