Michael Mosley, jurnalistul de televiziune și radio, a fost dat dispărut miercuri pe insula grecească Symi, după ce a plecat singur la plimbare și nu s-a mai întors la locul de cazare, informează BBC.com. Operațiunile de căutare și salvare continuă de sâmbătă.

Soția sa, doctorul Clare Bailey Mosley, a declarat că zilele de când a dispărut Mosley au fost „cele mai lungi și mai insuportabile”. Ea a adăugat: „Au trecut trei zile de când Michael a părăsit plaja pentru a merge la plimbare. Cele mai lungi și insuportabile zile pentru mine și copiii mei. Căutarea este în desfășurare, iar familia noastră este atât de recunoscătoare oamenilor din Symi, autorităților elene și consulatului britanic, care lucrează neobosit pentru a-l găsi pe Michael. Nu ne pierdem speranța”.

Michael Mosley, în vârstă de 67 de ani, a dispărut după ce și-a lăsat soția pe plaja Agios Nikolaos în jurul orei 13:30, ora locală (11:30 BST). Nu avea telefonul la el și nu putea fi contactat. Clare Bailey Mosley, împreună cu prieteni și cei patru copii ai cuplului, au ajutat la căutările desfășurate pe insulă.

BBC News a obținut o înregistrare video în care un bărbat, posibil Michael Mosley, este văzut mergând cu o umbrelă lângă portul de agrement din satul Pedi, miercuri. Filmarea sugerează că bărbatul era în formă bună, potrivit unui ofițer de poliție. Autoritățile elene și-au concentrat căutările în această zonă a insulei.

Polițiștii și pompierii au folosit drone, un elicopter și un câine de urmă pentru a-l localiza pe jurnalistul dispărut. Scafandrii au verificat și apele din apropiere. Operațiunile au implicat bărci de patrulare, private și comerciale, conform pazei de coastă din Symi.