Simona Halep se află într-o suspendare provizorie de peste zece luni și a fost recent exclusă de pe lista participanților la US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sportiva română încă așteaptă verdictul în procesul său desfășurat la tribunalul Sport Resolutions, iar jurnaliștii de la welovetennis.fr. au scris despre această situație confuză, care a fost amânată de oficialii din tenis timp de câteva luni.

Data de 29 august 2022 reprezintă ultima zi în care Simona Halep a jucat un meci oficial. A fost meciul din primul tur al US Open, pe care l-a pierdut în fața jucătoarei din Ucraina, Daria Snigur. După acest moment, a urmat un adevărat coșmar pentru ea: divorțul, operația de rinoplastie, iar pe 7 octombrie a fost suspendată provizoriu din cauza acuzației de dopaj cu Roxadustat.

Sportiva a fost informată în luna mai că Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a adus noi acuzații și a vorbit despre „iregularități” în pașaportul biologic.

Verdictul se lasă așteptat

Cazul ei a fost judecat de tribunalul Sport Resolutions, după trei amânări, însă deși au trecut două luni de la audiere, verdictul încă nu a fost dat. Această situație a revoltat jurnaliștii francezi. „Simona Halep, calvarul continuă” este titlul articolului de pe welovetennis.fr.

Depistată pozitiv la Roxadustat în urma unui control antidoping efectuat la ediția trecută a US Open, Simona Halep, care era înscrisă pentru ediția din 2023, a aflat recent că numele ei a fost eliminat de pe listă cu câteva ore înainte de startul calificărilor pentru ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, conform jurnaliștilor francezi.

Jurnaliștii francezi, revoltați din cauza situației în care se află Simona Halep: „Calvarul continuă...!”

A fost înlocuită direct pe tabloul principal

Simona Halep a fost exclusă de la US Open 2023 și a fost înlocuită pe tabloul principal de către americanca Taylor Townsend. Organizatorii au inclus-o pe sportiva română în lista preliminară, dar, întrucât nu au primit un răspuns favorabil, au fost nevoiți să renunțe la ea.

Cu toate acestea, părea că Simona Halep avea o mică șansă, deoarece a postat recent mai multe fotografii și videoclipuri în sala de antrenament, la câteva săptămâni după ce a apărut în fața unei comisii la Londra. Această speranță a fost însă de scurtă durată, deoarece a fost înlocuită direct pe tablou de către americanca Taylor Townsend, conform informațiilor oferite de welovetennis.fr.

Simona Halep a început săptămâna pe locul 1140 în clasamentul WTA, în condițiile în care în momentul suspendării ocupa locul nouă în ierarhie.