Reclamă
Reclamă

Doi jurnalişti de la un post de radio local, care l-au intervievat pe preşedintele american Joe Biden săptămâna aceasta, au declarat că asistenţii preşedintelui le-au furnizat o listă de întrebări înaintea interviului programat, informează EFE, potrivit Agerpres. Echipa lui Biden a precizat însă că nu a existat nicio intenţie de a-i condiţiona.

Earl Ingram, un cunoscut jurnalist de radio de la CivicMedia, din statul Wisconsin, a declarat sâmbătă pentru ABC News că consilierii lui Biden i-au oferit o listă cu cinci întrebări înainte de interviu, din care el i-a adresat preşedintelui patru. Ingram este al doilea jurnalist care afirmă că, consilieri ai lui Biden i-au dat o listă cu întrebări pe care să le adreseze preşedintelui în această săptămână. O altă jurnalistă de radio care l-a intervievat pe Biden a făcut aceleaşi remarci pentru postul de televiziune CNN.

„Nu condiţionăm interviurile de acceptarea acestor întrebări. Jurnaliştii sunt întotdeauna liberi să pună întrebările despre care cred că îi vor informa cel mai bine pe ascultătorii lor”, a declarat sâmbătă echipa de campanie a lui Biden pentru ABC News.

Reclamă

Această situaţie se produce după prestaţia slabă a lui Biden la întâlnirea faţă în faţă din 28 iunie cu contracandidatul său republican Donald Trump, în care liderul de la Casa Albă a părut ezitant şi incoerent.

Ingram a comentat pentru ABC că, totuşi, nu a văzut nimic neapărat în neregulă cu această practică. „Consider că a ne imagina că am posibilitatea să-i pun orice întrebare preşedintelui Statelor Unite este puţin mai mult decât ar trebui să se aştepte cineva”, a spus el.

La CNN, Andrea Lawful-Sanders, gazda emisiunii The Source de la WURD Radio, a povestit că oficiali ai lui Biden i-au dat o listă cu opt întrebări înaintea interviului ei cu preşedintele şi că ea a fost de acord cu ele. Într-un răspuns la comentariile lui Lawful-Sanders, purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Biden, Lauren Hitt, a declarat într-un comunicat că nu este „rar întâlnit” ca intervievaţii să împărtăşească subiectele lor preferate. Ea a subliniat că Lawful-Sanders era „liberă” să pună orice întrebare pe care o considera potrivită, remarcând totodată că echipa de campanie a fost cea care a trimis întrebările şi nu Casa Albă, aşa cum au subliniat unii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro