O jurnalistă din Indonesia a fost împușcată în ochi duminica aceasta în timpul unui reportaj din cadrul protestelor din Hong Kong. Conform medicilor, incidentul i-a afectat atât de mult ochiul încât aceasta va rămâne oarbă.

Numele ei este Veby Indah și este reporter pentru un ziar indonezian. Aceasta a fost rănită în timp ce realiza un reportaj. Chiar dacă purta echipament de protecție, incluzând cască și ochelari, ea tot a fost rănită. De asemenea, ea purta și o vesta care să marceze faptul că nu lua parte la protest și făcea parte din presă.

Glonțul i-a penetrat ochelarii de protecție și i-a cauzat o rană gravă la ochiul drept. Datorită acestui fapt, fata va fi oarbă pentru tot restul vieții cu ochiul afectat.

Datorită conflictelor dintre protestatari și forțele de ordine, Hong Kong nu este un loc sigur pentru nimeni. Zilele aceștia protestatarii au fost atacați cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. De asemenea, un băiat în vârstă de 18 ani a fost omorât marțea aceasta, fiind prima victimă a acestui protest din China care datează din primăvara aceastui an.