Reclamă

O agenția a ONU a raportat miercuri că aproximativ 1,6 miliarde de lucrători din economia informală se află în „pericolul imediat” de a-și pierde locurile de muncă și veniturile.

Deja, salariile celor 2 miliarde de lucrători informali din lume au scăzut cu o medie globală estimată de 60% în prima lună din fiecare regiune afectată de criză, a spus directorul general al agenției, Guy Ryder.

Muncitorii informali sunt cei mai vulnerabili, lipsiți de protecția bunăstării, acces la asistență medicală de calitate sau mijloace pentru a lucra de acasă.

„Pentru milioane de lucrători, niciun venit înseamnă fără mâncare și niciun viitor. Milioane de afaceri din întreaga lume abia respiră, a spus Ryder. „Nu au economii sau acces la credite.

,,Acestea sunt adevăratele fețe ale lumii muncii. Dacă nu îi ajutăm acum, vor pieri pur și simplu. ‘

Agenția a spus că închiderea prelungită a birourilor și a uzinelor este de așteptat să ducă la o scădere „chiar” mai gravă a numărului total de ore de lucru din întreaga lume în al doilea trimestru decât a fost prevăzut în urmă cu doar trei săptămâni.

Aproximativ 436 milioane de întreprinderi – afaceri sau angajați independenți – se confruntă cu „riscuri mari” de perturbare, a adăugat agenția.

„Eventuala creștere a șomajului global în 2020 va depinde în mod substanțial de modul în care măsurile politice vor păstra locurile de muncă existente și vor stimula cererea de forță de muncă odată ce începe etapa de recuperare, în cea de-a doua parte a anului”, a spus reprezentantul agenției.

„Pe măsură ce criza pandemică și a locurilor de muncă evoluează, nevoia de a-i proteja pe cei mai vulnerabili devine și mai urgentă”, a adăugat Ryder.

Sursa: Daily Mail


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro