Reclamă
Reclamă

Avionul privat cu care Julian Assange a plecat miercuri din Insulele Mariane spre Australia, țara sa natală, după ce a fost declarat „un om liber”, este același cu cel cu care cântăreața Taylor Swift a zburat din Tokyo în SUA pentru Super Bowl în luna februarie.

Avionul privat Bombardier Global Express cu care Assange a plecat din Saipan – cea mai mare insulă din Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, teritoriu neîncorporat al SUA în Oceanul Pacific – în jurul orei locale 12:10 (2:10 GMT) a devenit cunoscut pe plan mondial după ce mii de fani din întreaga lume au urmărit în direct traiectoria zborului pentru a vedea dacă Swift ar putea ajunge la Los Angeles la timp pentru Super Bowl, unul dintre cele mai importante evenimente sportive din America, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Cântăreața a călătorit 12 ore pentru a-și susține partenerul, jucătorul de fotbal american Travis Kelce, membru al echipei Kansas City Chiefs, care a câștigat titlul învingând echipa San Francisco 49ers.

Reclamă

Decizia lui Swift a fost criticată de susținători și de grupurile de mediu pentru amprenta de carbon imensă pe care a generat-o atunci când a traversat jumătate din planetă pentru a participa la joc.

De data aceasta, aeronava a fost utilizată pentru zborul charter VJT199, programat să aterizeze în Canberra cu puțin timp înainte de ora locală 19:00 (9:00 GMT), potrivit aplicației de urmărire a zborurilor Flightradar.

Assange a părăsit Marianele după ce a fost declarat „un om liber” de către un judecător de pe teritoriul SUA, recunoscându-și vinovăția de încălcare a legii spionajului ca parte a unui acord cu Departamentul de Justiție al SUA.

Se așteaptă ca Assange să susțină o conferință de presă după aterizarea la Canberra, potrivit EFE.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro