Unul dintre cei mai conservatori doi judecători de la Curtea Supremă a Statelor Unite, Clarence Thomas, a recunoscut că a beneficiat de generozitatea miliardarului republican Harlan Crow, care i-a plătit două sejururi de lux în 2019, potrivit declaraţiilor sale oficiale publicate vineri de media.

În aceste documente pentru 2023, purtând data de 15 mai, Clarence Thomas a indicat că îşi completează declaraţiile anterioare pentru a adăuga costurile de cazare şi mâncare pe care i le-au plătit Harlan Crow şi soţia lui, Katy, într-un sejur în iulie 2019 în Bali (Indonezia), apoi altul în California, în vestul Statelor Unite.

Clarence Thomas şi un alt judecător foarte conservator al Curţii Supreme, Samuel Alito, au fost criticaţi pentru cadourile pe care le-au primit din partea unor miliardari republicani, inclusiv sub formă de croaziere sau sejururi.

În 2023, Clarence Thomas, decanul Curţii, unde a fost numit în 1991, recunoscuse deja în declaraţia sa financiară pentru 2022 că, printre altele, a călătorit gratuit la bordul avionului privat al omului de afaceri din motive de „securitate”, după o serie de dezvăluiri în presă.

În mai, în cursul unei conferinţe, el s-a revoltat împotriva „răutăţii” şi „minciunilor” cărora le-a căzut victimă familia sa în microcosmosul de la Washington.

Sub presiune, Curtea Supremă a adoptat un cod de conduită în noiembrie, fără a reduce la tăcere criticile din cauza absenţei oricărui mecanism de sancţiuni sau de aplicare.