Reclamă
Reclamă

Judecătorii din Malta s-au răzgândit și au hotărât să accepte extrădarea lui Paul al României către București. Decizia, anunțată de ministrul Justiției din România, nu este însă definitivă.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției din România, a anunțat că instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României, care a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu.

„Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară. Hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată. Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare și tuturor autorităților care și-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluția”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Reclamă

Până la jumătatea lunii iunie, România a reușit să aducă în țară 383 de persoane date în urmărire, a adăugat ministrul Justiției.

Într-o primă instanță, un tribunal din Malta a respins cererea autorităților române de extrădare a lui Paul-Philippe al României, argumentând că există un „risc real” ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale. Ulterior, autoritățile române au contestat această decizie.

Decizia actuală a instanței din Malta rămâne, de asemenea, supusă unor posibile contestații, dar reprezintă un pas important în eforturile României de a aduce în justiție pe cei condamnați pentru infracțiuni grave.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro