Jorge este un artist desăvârșit, s-a făcut remarcat în industria muzicală dar și în televiziune datorită carismei sale. Însă, puțini cunosc faptul că nu a avut dintotdeauna succes, ba chiar a fost sfătuit de multe ori să își schimbe numele de scenă. Totuși, a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați artiști din România.
De ce a evitat să își folosească numele de familie
În cadrul unui podcast, Jorge a mărturisit că nu a fugit niciodată de numele său real și nu și-ar fi dorit să îl schimbe, însă a fost îndemnat să recurgă la acest lucru. În copilărie s-a simțit deseori jenat de numele său, pentru că era poreclit de colegi. S-a obișnuit cu apelativele, dar totuși, la acea vreme ura faptul că se numea „Papagheorghe”. Inclusiv fetița lui care era la grădiniță a avut parte de același bullying pe care l-a avut el, în privința numelui.
„Am fost sfătuit de către oamenii din industrie, ani de zile, oricine mă prindea din industrie îmi spunea să îmi schimb numele. E prea greu, ba cu „j”, ba cu „h”. E greu de pronunțat.
A fost complicat să fiu Jorge Papagheorghe, pentru că eu am luat parte de o batjocoră teribilă când eram mic. Toți colegii mă strigau „Papa de la Roma”, „papaya”, „Popeye Marinarul”, „Papa Pius” sau „papă-lapte”. Astea erau la ordinea zilei. Eu uram numele de Papagheorghe”, a declarat artistul.
Un desen animat a schimbat percepția numelui
Omul de televiziune a împrumutat în urmă cu câțiva ani vocea unui personaj de desene, pe când avea vreo 28 de ani. Artistul a dublat „O poveste încâlcită”, original „Tangled”, cu Gheorghe Papagheorghe. Din acel moment s-a schimbat energia numelui de familie. Până atunci toți își băteau joc. Însă, după ce televiziunile au început să difuzeze acel desen și a devenit cunoscut, dintr-odată copiilor au început să li se pară interesant.
Personajul lui Jorge a fost Flynn Rider, un bărbat chipeș, curajos și cu o iubită frumoasă, pe nume Rapunzel. Întrucât atunci filmul s-a dublat în limba română, s-a ajuns la concluzia că numele Flynn Rider este un pic cam dificil pentru cei mici. Așa s-a ajuns la înlocuirea acestuia cu ceva mai muzical și care să le sune familiar copiilor.