Jon Bon Jovi a dezvăluit că, acum zece ani, a aflat că suferă de o boală care îi atrofia corzile vocale, iar recent s-a confruntat cu o perioadă dificilă cauzată de infecția cu Covid-19. Artistul a declarat pentru The Sun din Marea Britanie că boala sa „a fost oribilă”.

Solistul trupei Bon Jovi a devenit faimos în anii ’80 cu hituri precum „Livin’ on a Prayer”. La 62 de ani, el se luptă să-și salveze vocea, care l-a făcut celebru, informează Newsweek. Calvarul său a fost documentat în seria de documentare „Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story”, disponibilă pe o platformă de streaming.

Afecțiunea de care suferă, cunoscută sub denumirea de „voce îmbătrânită” sau „presbifonie”, este caracterizată prin subțierea mușchilor și țesuturilor corzilor vocale, potrivit Atrium Health. Aceasta poate duce la o voce mai slabă, care necesită mult efort pentru a fi utilizată, și se manifestă prin modificări ale tonului, răgușeală sau asprime.

Jon Bon Jovi a decis să aibă o intervenție chirurgicală riscantă în urmă cu doi ani, care putea fie să fie un succes, fie să-i pună capăt capacității de a cânta. Din fericire, operația a decurs bine, dar artistul a trebuit să învețe din nou să cânte.

„Nu a fost o călătorie distractivă, nici măcar să ajungi în acest punct”, a declarat el. „Dar mi-am dus la capăt reabilitarea și terapiile. A trebuit să învăț din nou cum să fac lucrurile. Am „primit” notele mai înalte cu mult timp în urmă, dar am uitat să lucrez și pentru notele mai joase”.

Vorbind despre problemele întâmpinate, cântărețul a spus: „Te gândești: «Ce naiba este în neregulă cu B-flat to F». Asta e ciudat”. „Deodată, îți faci griji pentru toate lucrurile la care nu te-ai gândit niciodată de două ori – niciodată!”