Reclamă
Reclamă

Joe Biden, președintele Statelor Unite în vârstă de 81 de ani, va acorda vineri un interviu considerat cu risc foarte ridicat, care va fi înregistrat, relatează AFP, potrivit News.ro. Interviul va fi difuzat în întregime vineri seara, la ora locală 20.00 (sâmbătă, ora 3.00, ora României), în cadrul unui program special.

Interviul vine într-un moment critic pentru Biden, după ce dezbaterea televizată cu Donald Trump din 27 iunie a fost percepută ca un eșec pentru președinte. În săptămâna care a urmat, Biden nu a făcut prea multe pentru a schimba această impresie publică nefastă. În acest context, interviul de vineri este văzut ca o oportunitate de a relansa campania democrată și de a contracara criticile.

Interviul va fi realizat de George Stephanopoulos, jurnalist și prezentator vedetă la ABC News, care este recunoscut pentru cunoștințele sale profunde în domeniul comunicării politice. Stephanopoulos a lucrat în trecut pentru fostul președinte democrat Bill Clinton ca și consilier apropiat.

Reclamă

În dezbaterea cu Donald Trump, Biden s-a confruntat cu dificultăți de exprimare pe parcursul celor 90 de minute, pierzându-și uneori șirul gândurilor, fapt ce a cauzat îngrijorări în cadrul Partidului Democrat. Cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, scepticismul în rândul democraților despre capacitatea lui Biden de a câștiga a crescut, iar o majoritate a americanilor nu consideră că acesta poate guverna eficient încă patru ani.

La începutul acestei săptămâni, Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților, a subliniat importanța ca Biden să acorde unul sau două interviuri de înalt profil. Alți susținători ai președintelui au cerut o conferință de presă prelungită pentru a evalua capacitatea acestuia de a răspunde rapid și clar la întrebări.

Președintele Biden, care rareori se angajează în interviuri sau conferințe de presă extinse, a promis totuși că va susține o conferință de presă săptămâna viitoare, cu ocazia summitului NATO. Detaliile exacte ale acestei conferințe de presă nu sunt încă cunoscute.

Joe Biden va avea ocazia în interviul cu George Stephanopoulos să convingă publicul nu doar prin conținutul discursului său, ci și prin elocvența și modul de prezentare, aspecte esențiale pentru imaginea sa în aceste ultime luni de campanie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro