Reclamă
Reclamă

Președintele SUA, Joe Biden, va acorda un al doilea interviu lunea viitoare, după dezbaterea din 27 iunie cu oponentul său republican Donald Trump și pe fondul presiunii în creștere de a renunța la candidatură în perspectiva alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, informează EFE.

Interviul va fi difuzat de NBC în jurul orei 21:00, ora Washingtonului (2:00 GMT), scrie Agerpres.

Vinerea trecută, Biden și-a făcut prima apariție în fața camerelor de luat vederi după dezbaterea dezastruoasă cu Trump și a respins orice posibilitate de a se retrage din cursă, spunând că o va face numai dacă „Dumnezeu Atotputernicul” i-ar cere să facă acest lucru. „Nu cred că există cineva mai calificat decât mine să fie președinte și să câștige această cursă electorală”, a declarat cu acel prilej Biden, care, în cazul în care ar fi reales președinte, va avea peste 85 de ani la încheierea mandatului.

Reclamă

Prestația slabă a lui Biden la dezbaterea din 27 iunie împotriva fostului președinte Donald Trump a provocat o criză politică la Washington, cu multiple apeluri din partea legiuitorilor și a personalităților influente din cadrul Partidului Democrat care i-au cerut președintelui să se retragă din cursă.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, foarte influentă în rândul „elitelor” Partidului Democrat, a refuzat miercuri să-i acorde sprijinul explicit președintelui Biden, într-un interviu în cadrul programului „Morning Joe”. „El este cel care decide dacă va candida. Cu toții îl încurajăm să ia această decizie, pentru că timpul ne presează”, a insistat ea.

Potrivit ultimelor sondaje, Trump este în avantaj în fața lui Biden. Media sondajelor efectuate de site-ul FiveThirtyEight arată că fostul președinte monopolizează 42,1% din intențiile de vot, cu 2,1 puncte procentuale mai mult decât rivalul său democrat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro