Președintele SUA Joe Biden se va întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja festivităților celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia. Întrunirea a fost anunțată marți de Casa Albă, la scurt timp după plecarea președintelui american în Franța, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În cursul deplasării sale în Normandia, el va avea ocazia să discute cu președintele Zelenski pentru a discuta despre situația actuală din Ucraina și despre cum putem continua să aprofundăm sprijinul pentru Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One.

După această întâlnire, cei doi lideri se vor vedea din nou la summitul G7 din Italia. „Volodimir Zelenski va fi primit vineri la Palatul Elysée de președintele francez Emmanuel Macron, a doua zi după festivitățile celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, pentru a discuta despre ‘nevoile Ucrainei’ în fața Rusiei”, a anunțat marți președinția franceză, potrivit AFP.