Reclamă
Reclamă

Președintele american Joe Biden se reunește duminică cu familia sa la reședința din Camp David pentru a discuta despre campania electorală pentru alegerile din SUA, relatează NBC, citând cinci surse care cunosc subiectul.

Cu toate acestea, un responsabil al administrației de la Washington a asigurat presa că „premisa” știrii NBC „este inexactă”, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Joe Biden și Prima doamnă Jill Biden se vor afla duminică la Camp David, unde președintele a petrecut cele șase zile dinaintea dezbaterii televizate de joi împotriva fostului președinte republican Donald Trump, care va fi candidatul Partidului Republican la alegerile din noiembrie.

Reclamă

Prestația lui Joe Biden la dezbaterea televizată, cu o voce răgușită, aproape stinsă, străduindu-se să-și încheie frazele, a stârnit îngrijorări în cadrul partidului său cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe Trump și de a guverna încă patru ani, din cauza vârstei sale, 81 de ani, ceea ce îl face cel mai în vârstă președinte din istoria SUA.

Una dintre sursele citate de NBC a afirmat că reuniunea de la Camp David, unde Biden intenționează să se întâlnească cu unii dintre nepoții săi, nu va fi o adunare oficială de familie pentru a discuta despre viitorul său politic. „Este de așteptat că o discuție despre campanie să fie informală sau secundară. Nimeni nu se va așeza pentru o discuție formală sau hotărâtoare”, a spus o sursă pentru NBC.

Casa Albă anunțase încă înainte de dezbatere că Joe Biden intenționa să petreacă duminică la Camp David și să rămână acolo până marți. „Nimic mai mult decât atât”, a insistat sâmbătă unul dintre oficialii de la Casa Albă care îl însoțesc pe președinte.

Oficialii au adăugat, de asemenea, că familia Biden va profita de ocazie pentru a face o fotografie de familie la Camp David.

Unele dintre cele mai importante personalități ale Partidului Democrat și-au exprimat public sprijinul pentru Biden, însă mai multe surse democrate citate de presa americană susțin că, după dezbatere, ar fi existat „panică” în cadrul partidului și chiar cereri pentru un candidat alternativ.

Fostul președinte Barack Obama (2009-2017) a fost una dintre personalitățile care și-au arătat vineri sprijinul pentru Biden, afirmând pe rețeaua X că „serile cu dezbateri nereușite” se întâmplă pur și simplu.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton și soțul său, ex-președintele Bill Clinton (1993-2001), l-au susținut și ei pe Joe Biden tot pe X, îndemnându-i pe americani să-l compare cu alternativa: Donald Trump.

Alți lideri ai Congresului, precum liderul minorității democrate din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, predecesoarea sa, Nancy Pelosi, și influentul deputat afro-american din Carolina de Sud, Jim Clyburn, și-au arătat sprijinul public pentru Biden, deși, potrivit NBC, aceștia și-ar fi exprimat în privat îngrijorarea dacă el mai este un candidat viabil.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro