Reclamă
Reclamă

„Nu vorbesc atât de uşor ca altădată, nu vorbesc cu atâta facilitate ca altădată, nu dezbat atât de bine ca altădată”, a recunoscut Joe Biden vineri, după o prestaţie slabă în faţa lui Donald Trump în timpul primei dezbateri între cei doi, informează AFP.

„Vă dau cuvântul meu de Biden. Nu m-aş fi prezentat din nou (candidat în alegeri) dacă nu credeam, din toată inima mea şi din tot sufletul meu, că pot face această muncă”, a spus preşedintele american în faţa susţinătorilor săi la Raleigh, în Carolina de Nord, stat pe care el are „intenţia să-l câştige”, scrie Agerpres.

Biden a avut în dezbatere o prestaţie slabă şi adesea incoerentă, lucru care a alimentat discuţia despre vârsta prea înaintată a actualului preşedinte democrat, care la 81 de ani doreşte un al doilea mandat. Impresia lăsată este că i-a lipsit siguranţa de sine în faţa contracandidatului său, cu doar trei ani mai tânăr decât el, dar care a vorbit mai energic şi hotărât.

Reclamă

Vorbind cu o voce răguşită – tabăra lui a susţinut că era răcit -, repetând adesea ce spusese deja sau pierzându-se în fraze confuze, Biden a provocat dezamăgire chiar şi printre susţinătorii săi. Vicepreşedinta sa, Kamala Harris a recunoscut că liderul de la Casa Albă a avut un început „laborios” al dezbaterii, dar ea crede că totuşi el a terminat „puternic”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro