După ce l-a acuzat pe Benjamin Netanyahu că prelungește războiul din Fâșia Gaza din motive politice proprii, Joe Biden dă înapoi și spune că premierul israelian doar încearcă „să rezolve problema mare pe care o are”, relatează The Huffington Post, potrivit News.ro.

Într-un interviu acordat revistei Time, președintele american a fost întrebat dacă este de părere că Benjamin Netanyahu lungește războiul în propriul interes politic. Joe Biden a răspuns că „există toate motivele ca oamenii să tragă această concluzie”.

După publicarea interviului, marți, democratul în vârstă de 81 de ani a revenit asupra acestor declarații atunci când a fost întrebat dacă Benjamin Netanyahu are „calcule politice”. „Nu cred. El încearcă să rezolve această problemă mare pe care o are”, a declarat el presei.

Însă liderul american a recunoscut în interviul acordat Time că are un „dezacord major” cu premierul israelian privind situația post-belică a Fâșiei Gaza. El denunța totodată faptul că Israelul are un comportament „nepotrivit” în timpul războiului.