Reclamă
Reclamă

Vineri, președintele american Joe Biden a reafirmat că va continua să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă, respingând presiunile din interiorul partidului său de a se retrage din cursă. Într-un discurs ținut în Wisconsin, Biden a declarat: „Am avut o dezbatere săptămâna trecută. Nu pot spune că e cea mai bună prestație a mea. A fost multă speculație. Ce va face, va rămâne în cursă, se va retrage. Candidez și voi câștiga din nou”.

Aceste declarații vin după o dezbatere cu contracandidatul său republican, Donald Trump, în care Biden a avut momente în care părea confuz. Totuși, el a subliniat că aceste momente nu anulează „ani de muncă” și că vrea să câștige Wisconsinul: „Suntem în Wisconsin cu un singur scop. Vom câștiga acest stat”.

Președintele a continuat să își exprime determinarea, spunând că „încearcă să mă dea afară din cursă. Rămân în cursă. Îl voi învinge din nou pe Donald Trump”. De asemenea, el a amintit de sprijinul primit în timpul alegerilor primare: „Sunt nominalizatul acestui partid (Partidul Democrat -n.r) pentru că milioane de democrați ca voi au votat pentru mine la alegerile primare din întreaga Americă”.

Reclamă

Potrivit publicației The New York Times, scurtul discurs al lui Biden a marcat începutul unui weekend care ar putea oferi o pauză campaniei sale electorale. Între timp, o altă publicație americană, The Washington Post, a raportat că senatorul Mark Warner încearcă să reunească un grup de senatori democrați pentru a-l convinge pe Biden să se retragă din cursa prezidențială, după dezbaterea considerată dezastruoasă. Informația provine de la două persoane anonime cu acces direct la acest efort colectiv democrat.

Această inițiativă nu este una singulară. De vinerea trecută, CNN a relatat că „mai mulți lideri democrați se gândesc să ceară retragerea lui Joe Biden”, iar marți, Lloyd Doggett a devenit primul deputat democrat care i-a cerut public președintelui să părăsească cursa pentru Casa Albă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro