Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden l-a numit în cursul zilei de miercuri, pe președintele Vladimir Putin „criminal de război”.

Președintele SUA, critici dure la adresa lui Vladimir Putin

cest lucru s-a întâmplat, în contextul în care forțele ruse intensifică atacurile asupra Ucrainei, potrivit CNN. Este prima dată când administrația de la Washington cataloghează operațiunile militare din Ucraina drept „crime de război”.

„E un criminal de război”, i-a spus Biden unei jurnaliste care îi adresase o întrebare, în timp ce pleca de la un eveniment desfășurat la Casa Albă.

Sursa: Social Media

Declarația lui Biden reflectă o schimbare față de poziția anterioară a administrației. Oficialii, inclusiv Biden, nu au declarat anterior că au fost comise crime de război în Ucraina. Invocând investigațiile în curs pentru a stabili dacă acest termen ar putea fi folosit.

Cu toate acestea, oficialii au spus clar că cred că atrocitățile sunt în curs. Și că țintirea intenționată a civililor ar constitui crime de război.

„Remarcile președintelui vorbesc de la sine”, a spus ulterior secretarul de presă Jen Psaki, care a precizat că Biden vorbește din suflet.

Reacția lui Vladimir Putin după ce a aflat că Joe Biden l-a numit „criminal de război”

Guvernul rus a condamnat administrația președintelui Joe Biden pentru că l-a etichetat pe Vladimir Putin drept criminal de război. Președintele american, Joe Biden a făcut aceste afirmații răspunzând scurt unei întrebări a unui jurnalist, la Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a transmis că a-l numi pe Vladimir Putin un „criminal de război” este „inacceptabil”, relatează Reuters, citând agenția de stat rusă TASS, potrivit The Guardian.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat, la scurt timp după ce Joe Biden l-a caracterizat pe Putin drept „criminal de război”, că aceste comentarii făcute de președintele SUA au o „retorică inacceptabilă și sunt de neiertat”, potrivit TASS.