Reclamă
Reclamă

Familia preşedintelui Joe Biden s-a reunit duminică la Camp David pentru a-l îndemna pe liderul de la Casa Albă să rămână în cursa electorală şi să continue să lupte, în ciuda prestaţiei sale dezastruoase la dezbaterea recentă. Unii membri ai familiei au criticat modul în care personalul său l-a pregătit pentru confruntare, după cum relatează The Guardian.

Biden şi-a petrecut ziua cu prima doamnă Jill Biden, copiii şi nepoţii săi. A fost o deplasare programată anterior la reşedinţa prezidenţială din Maryland pentru o şedinţă foto cu Annie Leibovitz pentru viitoarea Convenţie Naţională Democrată.

Întâlnirea a fost, de asemenea, un exerciţiu în încercarea de a calma anxietatea democraţilor, care a explodat în urma prestaţiei de joi. Deşi familia lui Biden era conştientă de rezultatele slabe obţinute în faţa lui Donald Trump, membrii familiei continuă să creadă că este cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe candidatul republican.

Reclamă

Printre cei mai vocali susţinători au fost Jill Biden şi fiul său Hunter, la care preşedintele a apelat mult timp pentru sfaturi şi consiliere. Ambii consideră că preşedintele nu ar trebui să se retragă şi cred că îşi poate reveni din performanţa sub aşteptări. Familia a pus la îndoială modul în care personalul său l-a pregătit pentru dezbatere şi s-a întrebat dacă ar fi putut face ceva mai bine.

Echipa de campanie a lui Biden și-a concentrat eforturile pe menținerea donatorilor şi susţinătorilor, în timp ce democraţii se întreabă din ce în ce mai mult dacă el ar trebui să rămână în cursă.

Chiar şi înainte de dezbatere, vârsta preşedintelui democrat, 81 de ani, a reprezentat o problemă pentru alegători, iar confruntarea de la ora de maximă audienţă a părut să consolideze preocupările publicului. CNN a precizat că mai mult de 51 de milioane de persoane au urmărit dezbaterea.

În timp ce preşedintele se întâlnea cu familia, democraţii proeminenţi s-au adunat duminică pentru a oferi o demonstraţie publică de sprijin pentru campania sa. „Nu cred că Joe Biden are o problemă în a conduce în următorii patru ani”, a declarat un aliat apropiat, reprezentantul democrat James Clyburn din Carolina de Sud. „Joe Biden ar trebui să continue să candideze pe baza dosarului său.”

Senatorul Raphael Warnock, un democrat din Georgia, a declarat că au existat „mai multe duminici în care mi-aş fi dorit să fi ţinut o predică mai bună”, făcând legătura cu prestaţia lui Biden la dezbatere. „Dar după terminarea predicii, era de datoria mea să transmit mesajul, să apar pentru oamenii pe care îi slujesc. Şi asta a făcut Joe Biden întreaga sa viaţă”, a spus Warnock. Acesta a fost un ecou al mesajului altor susţinători că Biden a avut o prestație slabă, dar o viaţă întreagă de bună guvernare.

Warnock, la fel ca Clyburn şi alţii, s-a referit la numeroasele minciuni ale lui Donald Trump din timpul dezbaterii – greşeli pe care Biden şi moderatorii dezbaterii nu au reuşit adesea să le verifice de pe scenă – inclusiv cu privire la atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

Fostul senator de Iowa, Tom Harkin, a numit dezbaterea „un dezastru din care Biden nu îşi poate reveni”. Harkin a sugerat că senatorii democraţi aflaţi în cursa electorală crucială ar trebui să îi scrie o scrisoare lui Biden în care să îi ceară să se retragă pentru a permite convenţiei să aleagă un nou candidat.

Preşedintele DNC, Jaime Harrison, și managerul de campanie al lui Biden, Julie Chavez Rodriguez, au avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică cu zeci de membri ai comitetului din întreaga ţară, unde au oferit o evaluare optimistă asupra situației, fără a le permite celor prezenţi să pună întrebări. Mai mulţi membri ai comitetului au spus că s-au simțit ca și când li s-a cerut să ignore gravitatea situaţiei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro