Reclamă
Reclamă

Preşedintele american Joe Biden a comis o nouă gafă în timpul unui discurs despre condiţiile meteorologice din Statele Unite, citind din greşeală o instrucțiune adresată lui. Incidentul a avut loc într-un centru de Operaţiuni de Urgenţă din Washington.

Biden, în alocțiunea sa, a declarat: „Căldura extremă este prima cauză a mortalităţii legate de condiţiile meteorologice în Statele Unite, depăşind inundaţiile, uraganele şi tornadele la un loc”. Ulterior, el a urmat cu propoziția „spune din nou”.

Secvența a devenit rapid virală pe rețelele sociale, fiind criticată de internauți pentru caracterul său „jenant”, „ridicol” sau chiar „trist”.

Reclamă

Acesta nu este primul incident de acest gen pentru președintele american. În 2022, într-un discurs despre avort, Biden a citit din greșeală o altă instrucțiune: „repetă fraza”, care avea rolul de a-i aminti să sublinieze acea declarație. Reacțiile internauților au fost pline de umor la acea vreme.

Totuși, consecințele recentei gafe ar putea fi mai serioase. După o dezbatere dificilă cu fostul președinte Donald Trump, joia trecută, la Atlanta, doi democrați din Congres i-au cerut președintelui să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Criticismul asupra gafelor președintelui Joe Biden continuă să crească, ridicând semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a conduce țara în următoarea perioadă politică.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro