Joe Biden a rămas singuru candidat democrat din aprilie, când senatorul Vermont Bernie Sanders a renunțat.

Joe Biden este candidatul democraților

Sâmbătă victoria sa electorală din Guam i-a permis să depășească 1.991 de delegați necesari pentru a solicita nominalizarea la primul tur de vot al convenției partidului, care va avea loc în august. Biden are în prezent 1.992 de delegați, potrivit CNN.

„Acum ceva mai mult de trei luni am stat pe scena din Carolina de Sud și am spus poporului american că a noastră campanie a fost pentru toți cei care au fost doborâți, numărați și lăsați în urmă. Aceste cuvinte au o rezonanță din ce în ce mai mare astăzi. Într-un moment în care atât de mulți americani sunt răniți și au suferit atâtea pierderi „, a spus Biden într-o declarație.

„Atât de mulți se simt doborâți de sistemul de sănătate publică și de criza economică pe care o supunem. Așa că mulți se simt numărați și lăsați în urmă de o societate care i-a privit de prea mult timp ca fiind mai puțin egali, viața lor fiind mai puțin decât prețioasă,” a mai adăugat Biden.

Democratul a avut câteva scandaluri de-a lungul timpului

El a mai adăugat că a fost o onoare să candideze împotriva unora dintre cei ma talentați candidați pe care i-a avut Partidul Democrat. Acum că Joe Bidan a devenit candidatul oficial din partea Paridului Democrat, el va candida la alegerile prezidențiale din noiembrie, contra lui Donald Trump.

Potrivit unui sondaj CCN, 51% dintre alegătorii înregistrați la nivel național au spus că ar vota pentru Bidan. În timp ce Donald Trump a obținut 43%. Dar până în noiembrie lucrurile s-ar putea schimba.

Chiar dacă Donald Trump este recunoscut pentru gafele pe care le face. Și Joe Biden a avut probleme. El a fost forțat să găsească un mod de limitare a pagubelor după ce a spus că afro-americanii „nu sunt negri” dacă au luat în considerare chiar votarea președintelui Trump. Și-a cerut ulterior scuze pentru comentariul neadecvat.

Biden s-a confruntat, de asemenea, cu acuzații din cauza problemelor cu femeile. El a spus ca este un „politician tactil” și și-a cerut scuze pentru modul în care oamenii ar putea reacționa. Fosta asistentă a personalului Tara Reade l-a acuzat că a agresat-o sexual în 1993. Acuzație pe care democrat-ul a negat-o.