Reclamă
Reclamă

Președintele american Joe Biden se gândește la posibilitatea de a se retrage din cursa prezidențială, scrie cotidianul american The New York Times. Biden i-ar fi declarat unui aliat-cheie că, dacă nu poate convinge electoratul că este apt pentru funcție, campania sa electorală ar putea fi un eșec.

Conversația președintelui reprezintă primul indiciu că acesta se gândește serios asupra șanselor sale de a-și salva candidatura, în urma unei prestații devastatoare la confruntarea cu fostul președinte republican, Donald Trump, contracandidatul său în alegeri.

Biden i-ar fi spus aliatului său că este conștient că este posibil să nu-și poată salva candidatura dacă nu reușește să convingă publicul, în zilele următoare, că este pregătit pentru această funcție.

Reclamă

Personajul citat de cotidianul american a subliniat că Biden este încă profund implicat în lupta pentru realegere. Conform acestuia, președintele înțelege că următoarele sale câteva apariții – inclusiv un interviu programat pentru vineri cu George Stephanopoulos de la ABC News și întâlniri de campanie în Pennsylvania și Wisconsin – trebuie să meargă bine. El a vorbit sub rezerva anonimatului, dat fiind faptul că subiectul este foarte sensibil, precizează sursa citată.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro