Președintele american Joe Biden a declarat joi că armele pentru care Statele Unite și-au dat acordul de a fi folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, conform unui extras dintr-un interviu publicat de postul de televiziune ABC, preluat de AFP.

Președintele Statelor Unite a dat săptămâna trecută undă verde, în anumite condiții, utilizării armelor americane de către Kiev împotriva unor ținte din Rusia situate în apropierea regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei), scrie Agerpres.

Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a răspuns direct, dar a dat asigurări că Statele Unite nu permit utilizarea lor „pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rus sau la Moscova sau Kremlin”.

„Acestea trebuie folosite aproape de graniță în cazul unor atacuri asupra țintelor ucrainene lansate” din Rusia, a spus el.

Întrebat dacă este „îngrijorat” după comentariile lui Vladimir Putin pe tema livrărilor de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a explicat: „Îl cunosc de 40 de ani. Mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator și se luptă să-și mențină controlul asupra țării sale în timp ce conduce acest asalt (asupra Ucrainei)”.