Reclamă
Reclamă

Joe Biden a afirmat luni că Franța a „respins extremismul” la alegerile sale parlamentare și că „democrații îl vor respinge și ei” în Statele Unite la prezidențialele din acest an, notează AFP, citată de Agerpres.

„Nu am cunoscut în viața mea un candidat care să fi fost mai extremist decât Donald Trump”, a declarat președintele democrat, referitor la predecesorul său republican cu care se va confrunta în noiembrie.

„Privind alegerile (din Franța), este clar că extrema dreaptă nu a obținut rezultatul dorit, iar compromisul într-o democrație trebuie să rămână cuvântul de ordine, așa cum este cazul și aici în Statele Unite. Franța este un aliat prețios al NATO, iar președintele (Biden) așteaptă cu nerăbdare să lucreze în continuare cu președintele Macron și echipa sa”, a adăugat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, într-un briefing de presă.

Reclamă

Summitul NATO, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice, va avea loc de marți până joi în capitala Statelor Unite, Washington.

La aceasta sunt așteptați mai mulți lideri, printre care și Emmanuel Macron.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro