Reclamă
Reclamă

„Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a fi preşedinte sau pentru a câştiga aceste alegeri”, a declarat cu fermitate Joe Biden într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune ABC. Președintele american a subliniat că, chiar dacă ar primi un semn divin, nu ar ceda. „Dacă Domnul Atotputernic ar coborî şi ar spune , m-aș retrage din cursă, dar nu va coborî”, a mai adăugat Biden.

În interviu, Joe Biden a admis că, în timpul dezbaterii cu Donald Trump, a fost bolnav. „Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine”, a explicat președintele. „Eram epuizat”, a continuat democratul de 81 de ani, menționând că suferea de o „răceală gravă”.

Biden a abordat și subiectul capacităților sale mentale, subiect de atacuri în urma dezbaterii ratate cu fostul președinte Donald Trump, afirmând că funcția sa presupune „a face un test cognitiv în fiecare zi”. În răspunsul său către jurnalistul George Stephanopoulos, el a precizat: „Fac un test cognitiv în fiecare zi (…) Nu doar că fac campanie, dar conduc lumea”.

Reclamă

Deși Joe Biden s-a exprimat mai fluent decât în timpul duelului televizat din 27 iunie cu Trump, președintele a vorbit, totuși, cu o voce înăbușită și, uneori, frazele sale au fost incomplete sau dezorganizate.

Pe parcursul a 22 de minute, Biden și-a apărat ferm candidatura pentru un al doilea mandat în fața republicanului Donald Trump, în contextul în care unii congresmeni din partidul său au sugerat să se retragă.

Întrebat insistent despre dezbaterea sa dezastruoasă, el a reiterat de mai multe ori că a fost o „seară proastă”, pe care a atribuit-o unei răceli severe și oboselii extreme.

Președintele a spus că nu dă crezare sondajelor care indică un avantaj pentru rivalul său la nivel național și în statele-cheie, considerând că se află „aproape la egalitate” cu Donald Trump. „Nu cred” în sondajele care oferă avantaj rivalului său, a spus Biden, adăugând că cota lui de popularitate nu este de doar 36%. „Nu cred că aceasta este cota mea de încredere” a concluzionat el.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro