Reclamă

Turismul, dar și domeniile de care este strâns legat, precum HoReCa sau industria ospitalității au numeroase oferte de muncă. Posturile sunt variate și pot constitui o provocare reală. De altfel, în majoritatea dintre cazuri există șanse de creștere profesională. Cu toate acestea, joburile din sfera turismului nu sunt la mare căutare.

Joburile în domeniul turismului nu prezintă mult interes pentru tineri

Dacă în anii trecuți, joburile în domeniul turismului erau cu grue identificate, lucrurile s-au schimbat. Cu toate că acestea aduc numeroase beneficii, totuși, nu mai prezintă atât de mult interes. Mai ales pentru tinerii care acum își pun bazele carierei.

Oportunitățile sunt multiple insă în acest sens. Joburile vin la pachet cu posibilitatea de a călători, dar și de a cunoaște oameni noi. De altfel, abilitățile de comunicare se pot dezvolta rapid dacă lucrezi într-un asemenea domeniu. Totodată, ocazia unui angajat de a-și perfecționa limba engleză, germană sau oricare alta este un avantaj în plus.

Mai mult, ocazia de a lucra într-un domeniu în care contribui la starea de bine a celor din jur, aduce satisfacții. Din păcate, dincolo de toate aceste avantaje, primează partea financiară. Deseori, salariile din domeniu nu-i mulțumesc deloc pe tineri. Mai ales că unii dintre ei au descoperit posibilități mai ușoare de a face bani: online-ul.

Unde se situează salariile în domeniu?

În funcție de latura dorită, joburile în turismul de călătorie, sau ce de business, pot fi variante unice de dezvoltare. De altfel, dacă are bune abilități de comunicare, angajatul se poate îndrepta spre agențiile de turism. În toate cazurile însă, comunicarea cu turistul/clientul este pe primul loc. Salariile în domeniu pornesc de la puțin peste 500 de euro. Acești bani putând fi obținuți de la cei entry level în recepție. Un angajat din acest sector poate evolua spre statutul de director de hotel, primind un salariu de peste 1500 de euro.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro