Joaquin Pheonix are parte de multe întrebări care îl pun în dificultate legate de cel mai recent rol al său în filmul „Joker.

Deoarece el este cel care îl interpretează pe cunoscutul personaj negativ din benzile desenate, actorul este pus uneori în fața unor întrebări inconfortabile.

Într-un interviu recent cu criticul de film Robbie Collin pentru The Telegraph, Joaquin a fost întrebat dacă crede că personajul Joker va avea o influență negativă asupra celor care se regăsesc în el. Collin l-a descris pe Joker ca fiind un individ instabil, cu un pronunțat caracter de auto-compătimire, și având o mentalitate de mass-shooter (trad. criminalul care împușcă persoane în masă).

Această întrebare se pare că l-a deranjat destul de mult pe Joaquin Phoenix, deoarece a avut o reacție neașteptată. Fără să răspundă la întrebare, el a părut agitat și s-a ridicat, părăsind interviul.

După o oră, se pare că interviul a fost reluat, însă întrebarea lui Robbie Collin a rămas fără răspuns. Întrebat despre motivul pentru care a avut o asemnea reacție, actorul a declarat că întrebarea care i-a fost adresată a fost una neașteptată, cu un subiect sensibil. De asemenea, el a adăugat că nu știe să răspundă unei asemenea întrebări și că a fost prima oara într-un interviu despre film când i-a fost adresată o astfel de problemă.

Filmul a primit multe recenzii negative din partea criticilor, deși este una dintre cele mai așteptate lansări ale anului. Foarte mulți și-au pus problema impactului pe care un astfel de film violent l-ar putea avea asupra publicului, însă Joaquin a declarat că oamenii știu bine să facă distincția dintre bine și rău, iar astfel de îngrijorări ar trebui să fie scoase din discuție.