Reclamă
Reclamă

Jin, „seniorul” celebrei trupe K-pop BTS, a fost lăsat la vatră miercuri, după 18 luni de serviciu militar, devenind primul din cei șapte membri ai formației care a executat stagiul militar obligatoriu. Grupul sud-coreean a luat o pauză de la cariera muzicală pentru efectuarea serviciului militar, care este obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste sub 30 de ani în Coreea de Sud.

Jin, în vârstă de 31 de ani, purtând uniformă militară şi o beretă neagră, şi-a îmbrăţişat emoţionat colegii de la o bază militară din Yeoncheon, provincia Gyeonggi, potrivit înregistrărilor difuzate de televiziuni, notează Agerpres.

”Am plâns în timpul ceremoniei”, a declarat Jin după-aceea, cu prilejul unei transmisiuni în direct, care a avut peste 3 milioane de vizionări şi a fost difuzată pe platforma Weverse. ”Dar a fost atât de distractiv în ultimul an şi şase luni. E o mare uşurare că am cunoscut atât de mulţi oameni minunaţi”, a adăugat el, în timp ce le făcea cu mâna colegilor de la baza militară.

Reclamă

Acţiunile HYBE, agenţia care reprezintă trupa BTS, au crescut cu 1,01% în prima parte a zilei de tranzacţionare, iar indicele KOSPI a crescut cu 0,35%.

Presa sud-coreeană a relatat că o parte dintre cei şapte membri ai trupei, care efectuează în prezent serviciul militar, au solicitat permisii pentru a celebra această ocazie. Printre ei s-a aflat şi rapperul RM, care l-a întâmpinat pe Jin cu un saxofon pentru a interpreta împreună o piesă de mare succes a trupei BTS, ”Dynamite”.

Jin a fost primul membru al trupei care a început serviciul militar în decembrie 2022. Ultimii patru membri care s-au înrolat au început serviciul militar în decembrie 2023, iar formaţia urmează să se reunească în 2025, după ce toţi membrii îşi vor fi finalizat serviciul militar.

Jin plănuieşte să-şi celebreze lăsarea la vatră printr-un eveniment programat joi la Seul, în cadrul căruia se va întâlni cu mai mulţi fani şi va susţine un recital.

Trupa BTS a debutat pe 13 iunie 2013, iar de atunci a devenit cel mai de seamă reprezentant al stilului muzical K-pop, unul din principalele exporturi culturale ale Coreii de Sud.

În Coreea de Sud, toţi bărbaţii declaraţi apţi pentru înrolare, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, efectuează o perioadă cuprinsă între 18 şi 21 de luni în armată sau servicii sociale. Legea a fost amendată în 2020 pentru a le permite starurilor globale K-pop să îşi amâne înrolarea până la vârsta de 30 de ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro