Reclamă
Reclamă

Jin, „seniorul” celebrei trupe K-pop BTS, a fost lăsat la vatră miercuri, după 18 luni de serviciu militar, devenind primul din cei șapte membri ai formației care a executat stagiul militar obligatoriu. Grupul sud-coreean a luat o pauză de la cariera muzicală pentru efectuarea serviciului militar, care este obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste sub 30 de ani în Coreea de Sud.

În vârstă de 31 de ani, Jin, purtând uniformă militară și o beretă neagră, și-a îmbrățișat emoționat colegii de la o bază militară din Yeoncheon, provincia Gyeonggi. Înregistrările difuzate de televiziuni au captat acest moment, notează Agerpres.

„Am plâns în timpul ceremoniei”, a declarat Jin în cadrul unei transmisiuni în direct, care a avut peste 3 milioane de vizionări și a fost difuzată pe platforma Weverse. „Dar a fost atât de distractiv în ultimul an și șase luni. E o mare ușurare că am cunoscut atât de mulți oameni minunați”, a adăugat el, în timp ce le făcea cu mâna colegilor de la baza militară.

Reclamă

Acțiunile HYBE, agenția care reprezintă trupa BTS, au crescut cu 1,01% în prima parte a zilei de tranzacționare, iar indicele KOSPI a crescut cu 0,35%. Presa sud-coreeană a relatat că o parte dintre cei șapte membri ai trupei, care efectuează în prezent serviciul militar, au solicitat permisii pentru a celebra această ocazie. Printre ei s-a aflat și rapperul RM, care l-a întâmpinat pe Jin cu un saxofon pentru a interpreta împreună o piesă de mare succes a trupei BTS, „Dynamite”.

Jin a fost primul membru al trupei care a început serviciul militar în decembrie 2022. Ultimii patru membri care s-au înrolat au început serviciul militar în decembrie 2023, iar formația urmează să se reunească în 2025, după ce toți membrii își vor fi finalizat serviciul militar. Jin plănuiește să-și celebreze lăsarea la vatră printr-un eveniment programat joi la Seul, în cadrul căruia se va întâlni cu mai mulți fani și va susține un recital.

Trupa BTS a debutat pe 13 iunie 2013, iar de atunci a devenit cel mai de seamă reprezentant al stilului muzical K-pop, unul dintre principalele exporturi culturale ale Coreei de Sud. În Coreea de Sud, toți bărbații declarați apți pentru înrolare, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, efectuează o perioadă cuprinsă între 18 și 21 de luni în armată sau servicii sociale. Legea a fost amendată în 2020 pentru a le permite starurilor globale K-pop să își amâne înrolarea până la vârsta de 30 de ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro