Reclamă

După ce Finlanda a devenit oficial al 31-lea stat membru al NATO, Jens Stoltenberg pregătește o nouă lovitură pentru Vladimir Putin. Secretarul general al Alianței a făcut un anunț important despre aderarea Ucrainei. El a subliniat că există două condiții ca statul condus de Volodimir Zelenski să intre în NATO.

Izbucnirea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, a reprezentat un punct de cotitură pentru Kiev și planurile sale în ceea ce privește viitorul țării. Invazia ordonată de Vladimir Putin a apropiat statul condus de Volodimir Zelenski mai mult ca niciodată de Uniunea Europeană și de NATO. Iar acum, se discută intens subiectul aderării Ucrainei la Alianță.

Temerea cea mai mare a liderului de la Kremlin, că Alianța Nord-Atlantică își va extinde și mai mult granițele, va deveni adevărată. Jens Stoltenberg a anunțat că Ucraina are șanse mari să se alăture NATO. Însă există două condiții care trebuie îndeplinite înainte ca acest proces să fie finalizat.

Viitorul Ucrainei este în familia euroatlantică., a declarat șeful NATO la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările aliate

Ce condiții trebuie să îndeplinească Ucraina ca să intre în NATO

Secretarul General al NATO a explicat că cel mai important, în acest moment, este ca Ucraina să rămână independentă. Iar ca acest lucru să fie posibil, trebuie să reziste și să câștige războiul izbucnit în urmă cu mai bine de un an. Astfel că statele membre ale Alianței trebuie să continue să trimită ajutoare Kievului.

În al doilea rând, a mai explicat el, „când se termină războiul, trebuie să ne asigurăm că avem cel mai ridicat nivel de interoperabilitate” între forţele armate din Ucraina şi cele ale țărilor membre NATO.

Și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre acest subiect. El a explicat cât de important este pentru securitatea europeană ca planurile expansioniste a lui Vladimir Putin să fie oprite.

Aşteptăm câteva luni foarte intense, dar indiferent de acel moment, trebuie să fim siguri că preşedintele Putin nu poate să continue să distrugă securitatea europeană. Aşadar, concomitent cu întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO, trebuie să permitem Ucrainei să descurajeze şi să se apere împotriva oricărei eventuale agresiuni viitoare., a declarat el.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro