Cariera lui Jean Claude Van Damme se pare că a luat sfârșit cu ceva timp în urma iar actorul s-a obișnuit relativ ușor cu ideea.

După o perioadă lunga în care a acaparat publicul larg de pretutindeni, se pare că faima l-a părăsit iar eșecul s-a instalat în viața lui.

Nici în plan personal, nu îi merge prea bine vestitului actor, pentru că partenera sa de viață Gladys Portuguese are intenția serioasă să  divorțeze de el pentru a doua oară, ceea ce spune destul de multe. Van Damme a cunoscut-o pe vestita actriță și fostă culturistă Gladys, încă de când erau foarte tineri, în jurul vârstei de 20 de ani. Cei doi s-au căsătorit în 1987 apoi au divorțat în 1992 și după aceea s-au căsătorit din nou în 1999 .

Chiar dacă primul divorț a fost intentat de Van Damme imediat ce a devenit faimos la Hollywood, de data aceasta, Gladys este cea care vrea să divorțeze, din cauza faptului că Van Damme a început să bea foarte mult și umblă fel și fel de femei ușoare. El este foarte des înșelat chiar și de către prostituate, pentru că nu mai are discernământ când bea și nu își mai poate controla deciziile.

Se pare că viața lui a cam luat-o razna și nu i-au mai rămas prea multe motive de bucurie. Dacă faima a pus stăpânire pe el, nu a reușit să își mai controleze propria viață.