Reclamă
Reclamă

Şase persoane au murit de insolaţie la Tokyo în ultimele zile, în timp ce Japonia se confruntă cu un rar val de căldură în plin sezon ploios, determinând autorităţile să emită mai multe avertismente sanitare, informează AFP.

În weekend, prefectura Shizuoka (centru) a fost prima din Japonia unde mercurul din termometre a atins 40 grade Celsius în acest an, depăşind cu mult pragul de 35 grade Celsius corespunzător definiţiei unei zile „extrem de calde” conform autorităţilor meteorologice. O astfel de căldură intensă în timpul sezonului ploios este prematură şi „destul de rară”, fiind cauzată în parte de un puternic sistem de înaltă presiune din Pacificul de Sud, a declarat pentru AFP un responsabil al agenţiei meteorologice nipone.

Temperaturile au atins, de asemenea, maxime care se apropiau de 40 de grade Celsius luni la Tokyo şi la Wakayama (vest), potrivit mass-media locale, scrie Agerpres. Autorităţile au emis avertizări pentru o mare parte din ţară în ultimele zile, îndemnând locuitorii să evite exerciţiile fizice în aer liber şi să utilizeze aerul condiţionat în interior.

Reclamă

Capitala a înregistrat trei decese provocate de insolaţie sâmbătă şi alte trei luni, când mercurul din termometre s-a apropiat de 35 de grade Celsius la prânz, potrivit biroului de examinare medicală al oraşului. Insolaţia face în mod particular numeroase victime în Japonia, ţara cu cea mai bătrână populaţie din lume după Monaco.

Luni, Asociaţia japoneză de medicină a avertizat că numărul deceselor cauzate de epuizarea termică este în creştere, de la câteva sute pe an acum 20 de ani la aproximativ 1.500 în 2022.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro