Un jaf uluitor, în valoare de 30 de milioane de dolari, a avut loc în duminica Paștelui catolic la o unitate securizată a firmei GardaWorld, cea mai mare companie privată de securitate din lume, situată în apropiere de Los Angeles.

Hoții au reușit să pătrundă în clădire și să fure suma impresionantă fără să lase vreo urmă, punând forțele de ordine într-o situație dificilă, fără niciun indiciu despre modalitatea de operare.

Modul de operare complex și lipsa totală de indicii au determinat autoritățile locale să ceară ajutorul FBI, întrucât nu au reușit să determine nici cum au pătruns hoții în clădire, nici cum au evitat sistemele de alarmă, și nici cum au deschis seiful. Jaful, etichetat drept unul dintre cele mai misterioase și de proporții din istoria orașului, ridică semne de întrebare privind securitatea unor astfel de unități.

Speculațiile privind metoda de intrare sugerează că hoții ar fi putut pătrunde prin acoperișul clădirii, o ipoteză care nu aduce însă lumină asupra întregului mod de operare.

Evenimentul marchează unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Los Angelesului, depășit doar de jaful de 100 de milioane de dolari din urmă cu aproape doi ani, caz în care autorii nu au fost încă prinși. GardaWorld, compania victimă, este recunoscută pentru nivelul înalt de securitate pe care îl oferă, având în rândul angajaților veterani ai armatei Statelor Unite și agenți care au activat în zone de conflict, precum Afganistanul.

O anchetă complexă este în curs, iar colaborarea între poliția locală și FBI vizează elucidarea misterului acestui jaf impresionant și prinderea responsabililor.