Angajații hotelului Marignan, un renumit hotel de 5 stele din Paris, au fost victimele unui jaf armat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva ore după ce președintele american Joe Biden s-a plimbat pe bulevardul Champs-Élysées. În jurul orei 4 dimineața, doi infractori înarmați cu un pistol s-au prezentat la recepție și i-au tâlhărit pe managerul hotelului și pe un angajat care manipula bagaje.

Cei doi tâlhari i-au bătut pe angajați, i-au legat cu cabluri de calculator și au cerut acces în camera de valori a hotelului. Infractorii au reușit să fure tot ce au găsit în două seifuri, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de euro. După jaf, hoții au fugit cu o mașină furată cu câteva minute mai devreme în apropiere de Champs-Élysées, lovindu-l pe proprietarul acesteia cu patul unui pistol.

Victimele jafului au fost tratate de pompieri, iar proprietarul mașinii furate a fost dus la spital. O anchetă a fost deschisă de Parchetul din Paris pentru jaf armat comis de o grupare organizată, o infracțiune pentru care pedeapsa cu închisoarea poate ajunge la 30 de ani. Investigațiile continuă.