Reclamă

J.D. Vance, ales de Donald Trump pentru a-i fi vicepreședinte, a afirmat într-un interviu pentru Financial Times că intenționează să „desființeze” unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei. El consideră că acestea au ajuns să dețină o putere excesivă, relatează News.ro.

Vance, fost senator din Ohio, a declarat: „Multe întreprinderi mari ar trebui să fie desființate pentru a promova inovația”, vizând în special compania Google. Aceasta, fondată în 1998 de Larry Page și Sergey Brin, este văzută de Vance ca fiind „mult prea mare, mult prea puternică”. El a subliniat că posibilitatea unor reglementări sau desființări ar putea deveni realitate dacă Donald Trump o va învinge pe actuala vicepreședintă, Kamala Harris, în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Această abordare a lui Vance reflectă viziunea Linei Kahn, numită de președintele Joe Biden la conducerea Federal Trade Commission (FTC), care a fost un critic fervent al giganților tehnologici și care a amenințat cu desființarea acestora. Kahn a obținut un succes notabil în lupta împotriva practicilor anticoncurențiale ale acestor companii la începutul lunii august, când un judecător de la Washington a găsit Google vinovat de practici anticoncurențiale în privința motorului său de căutare.

Totuși, atacurile pusee de susținătorii lui Donald Trump împotriva acestor corporații au fost, deseori, de natură politică sau personală. Trump însuși a adus acuzații la adresa Google legate de o presupusă „cenzură” și menține relații tensionate cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Pe 3 septembrie este programată publicarea unei cărți scrise de Trump, intitulată „Save America”, în care se pare că va critica pe Zuckerberg pentru contribuția sa la finanțarea infrastructurii electorale americane în 2020.

Cu toate acestea, tabăra lui Trump beneficiază de suport important din partea unor figuri proeminente din Silicon Valley, cum ar fi Elon Musk și alți investitori influenți din industria tehnologiei. Experiența anterioară a lui Vance în California, ca antreprenor și investitor, i-ar putea ajuta în acest demers complex de redefinire a mediului tehnologic american.

În ierarhia politică actuală, se pare că reglementarea marilor companii din tehnologie rămâne un subiect de discuție important, în special în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale din Statele Unite.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro