Reclamă

În inima Transilvaniei, la poalele munților Făgăraș este localizată una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România. Așezământul monahal de la Sâmbăta de Sus a fost și reședință pentru părintele Arsenie Boca în prima parte a anilor de preoție. Tot atunci, din cauza regimului politic dur, cel ce este supranumit acum Sfântul Ardealului a suferit prigoana comuniștilor, fiind deseori nevoit să se ascundă prin desișul pădurilor, pe crestele munților de piatră.

În perioadele în care părintele părăsea mănăstirea pentru a evita să fie interogat și eventual arestat așa cum s-a întâmplat de două ori de-a lungul perioadei petrecute ca monah la mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, hrana îi era rugăciunea, iar apa pe care alegea să o bea era de la un izvor aflat la baza muntelui.

Părintele Arsenie Boca predicând în fața altarului amenajat în pădure

Apa care vindecă boli trupești și sufletești

Locul a devenit treptat un adevărat punct de atracție pentru pelerinii din întreaga țară. Zilnic, locul este vizitat de credincioșii care vor să ajungă în locurile în care părintele poposea deseori, dar își doresc să bea și apa despre care se crede că vindecă boli.Deseori, credincioșii stau la cozi imense pentru a ajunge să ia apa tămăduitoare. De asemenea, mulți dintre cei care ajung aici o dată, revin apoi pentru a duce din nou în casele lor apa curată de la izvorul părintelui Arsenie Boca.


Dacă în trecut, locul nu era atât de cunoscut decât de locuitorii satelor din împrejurimi, acum acesta a ajunsă să fie vizitat anual de mii de credincioșii. Alături de izvor a fost amenajat de obștea mănăstirii Brâncoveanu, un mic altar de rugăciune. Cei care ajung aici pot aprinde lumânări și se pot ruga pentru cei dragi.

Părintele Arsenie, sfânt rugător al milioanelor de credincioși

Părintele Arsenie Boca este considerat un sfânt de către mulți dintre credincioși pentru faptul că acesta avea darul înainte vederii. Orice persoană ajungea în fața marelui duhovnic avea șansa de a i se arăta uneori cu blândețe, alteori cu asprime părintească seria lungă a păcatelor pe care le-a făcut de-a lungul vieții. De aici și teama multor pelerini de a sta față în față cu Sfântul Ardealului.

Părintele Arsenie a trecut la cele veșnice de trei decenii însă milioanele de credincioși îi cer încă ajutorul prin intermediul rugăciunilor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro