Iulian Dumitrescu, șeful suspendat al Consiliului Județean Prahova, a evitat întâlnirea cu presa, luând-o la fugă când jurnaliștii Digi24 l-au abordat pentru declarații.

Dumitrescu se află sub control judiciar în urma unei acuzații de luare de mită, însă, conform statutului PNL, această situație nu îl împiedică să candideze la viitoarele alegeri locale din 2024, în lipsa unei decizii definitive în instanță.

Decizia întârziată a PNL în privința candidaturii lui Dumitrescu a fost evidentă în cadrul unei recente ședințe de partid, unde subiectul nu a fost discutat. Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a menționat că situația lui Dumitrescu nu a fost abordată, comparând-o implicit cu situațiile similare din alte partide, precum cea a lui Vlad Voiculescu de la USR, invocând o posibilă inconsecvență în tratamentul cazurilor de profil judiciar.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a subliniat că partidul își va exprima decizia în privința lui Dumitrescu până la data limită de 30 aprilie, termenul pentru depunerea listelor de candidaturi. Bogdan a precizat că vor fi luate în considerare propunerile filialei și analizat attent dosarul în cadrul comisiei de onoare și arbitraj a partidului.

Situația politică internă și procesul decizional referitor la eventualele candidaturi în cadrul PNL pentru alegerile locale din 2024 rămân sub semnul întrebării, având în vedere statutul juridic actual al lui Iulian Dumitrescu și discuțiile în curs din interiorul partidului.