Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a subliniat joi că are dreptul constituțional și statutar de a candida la alegerile locale din 9 iunie, în ciuda dosarului penal în care este acuzat de luare de mită. Dumitrescu afirmă că acuzațiile sunt manevrate de adversari politici, în special menționându-l pe Vlad Cosma ca fiind în spatele acestor demersuri împotriva sa.

„Există o Constituție în țara asta și Constituția a fost făcută de niște oameni mai deștepți și decât mine și decât dumneavoastră și conform Constituției și cred că știți că am dreptul să candidez. Există un Statut al partidului, care a fost făcut de niște oameni și mai deștepți decât mine și conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a declarat Dumitrescu, citat de News.ro. În contextul acuzațiilor, el a menționat, „Sunt niște oameni puși de Vlad Cosma, care vor să pună mâna pe județul Prahova”.

Dumitrescu și-a exprimat intenția într-un moment în care se află sub control judiciar, fapt evidențiat de prezența sa recentă la Secția 2 de Poliție din București.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat marți despre posibila candidatură a lui Dumitrescu, subliniind că partidul gestionează strategia de candidatură luând în considerare mai multe propuneri, inclusiv pe cea a lui Dumitrescu, pentru poziția de șef al CJ Prahova.