Reclamă
Reclamă

Autoritățile ruse au pus-o pe Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției din Rusia Aleksei Navalnîi, care a murit în luna februarie într-o închisoare din Siberia, pe lista federală a „teroriștilor și extremiștilor”, potrivit The Moscow Times. În urmă cu câteva zile, pe numele ei fusese emis un mandat de arestare.

Un tribunal de la Moscova a transmis săptămâna aceasta că a plasat-o pe Navalnaia, care locuiește în prezent în străinătate, în arest preventiv în lipsă pentru „participarea la o organizație extremistă”.

În 2021, autoritățile ruse au desemnat rețeaua de activiști a lui Navalnîi drept „extremistă”, angajații, voluntarii și susținătorii fiind astfel puși în pericol de urmărire penală.

Reclamă

Iulia Navalnaia riscă până la șase ani de închisoare dacă se întoarce sau este extrădată în Rusia.

Ea a anunțat că va continua munca lui Navalnîi la scurt timp după moartea acestuia.

Dacă un rus este considerat drept „extremist și terorist”, autoritățile pot să îi înghețe conturile bancare fără o hotărâre judecătorească.

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a Iuliei Navalnaia, a spus că desemnarea acesteia drept „teroristă” nu înseamnă nimic altceva decât că își „face treaba bine”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro