Reclamă

Ce minunat este când cineva îți oferă flori, împachetate în hârtie sau într-o cutie. Pare să spună că „Mă gândesc la ține” într-un mod atât de cald și romantic. 

Florile arată sentimente, mulțumiri sau aprecieri față de destinatarul lor. Făcând florile să se păstreze proaspete mai mult timp, vă veți bucură de ele pentru mai multe zile.

Sursa: Social media

Umpleți o vază, plină pe jumătate, cu apă caldă. Apa caldă ar trebui să fie folosită deoarece florile preiau apă caldă mai ușor decât cea rece.

Florile beau doar prin capetele tulpinilor și nu prin părțile laterale ale tulpinilor. Din acest motiv,  vazele nu trebuie umplute cu apă până în vârf, deoarece frunzișul lăsat pe tulpini sub linia de plutire va putrezi și va polua apa. . Acest lucru va hrăni bacteriile și florile vor muri mai repede.

Utilizați un conservant pentru flori pentru a distruge bacteriile din apă

Conservanții de flori sunt disponibili în centrele de grădinărit sau supermarketuri. O altă alternativă este să folosiți un capac plin cu înălbitor de uz casnic în apă. Dacă nu se folosește un conservant, apa trebuie schimbată și tulpinile tăiate zilnic. Dacă se folosește un conservant, tulpinile nu necesită tăierea din nou, iar apa trebuie schimbată doar de aproximativ două ori pe săptămână. Folosind un conservant în apă, ajută la dezvoltarea mugurilor să se deschidă.

Adaugă aspirină în apa florilor! Aspirina va ajuta florile să rămână proaspete timp de aproximativ cinci până la nouă zile fără a pune bucăți noi de aspirină.

Faceți hrană vegetală de casă

Florile au nevoie de hrană, apă și un mediu curat. Ca atare, apa lor ar trebui să aibă puțină hrană, cum ar fi zahăr, și puțină înălbitor pentru a încetini creșterea ciupercilor și bacteriilor. Iată o rețetă de bază de acasă:

Se amestecă 1 litru de apă + 2 linguri suc de lămâie + 1 lingură zahăr + 1/2 linguriță înălbitor. Se toarnă în vază.

Evitați supraaglomerarea florilor

Lăsați suficient aer să circule între fiecare floare. Prea multe flori înghesuite într-o vază pot face ca petalele să devină strivite și să prindă o culoare maronie. Puneți vaza într-un loc răcoros și întunecat.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro