Reclamă

Anna Lesko nu ratează nicio ocazie să arate lumii întregi la câte lucruri se pricepe, în afară de muzică, dans și televiziune. Unul dintre punctele ei forte este chiar gătitul. 

În urmă cu ceva timp, Anna Lesko își impresiona fanii cu o rețetă tradițională. Și nu, nu este vorba despre una românească. Vedeta s-a născut în Republica Moldova și atunci când avea 17 ani s-a mutat în România.

1. Rețeta Annei Lesko de colțunași ucraineni

Având în vedere că bunica ei era din Ucraina, iar bunicul, din Rusia, Anna Lesko le-a dezvăluit fanilor ei o rețetă specială de colțunași ucraineni. Iată care este secretul acestui preparat care te va face să îți lingi degetele de plăcere, după ce ai terminat de mâncat.

Bunica, fiind ucraineancă, bunicul rus. Acum trebuie să îmi stăpânesc emoțiile și lacrimile. O iubesc și am iubit-o enorm. Am avut atât de multe lucruri de învățat de la ea, de la această femeie. Femeia nu a știut să citească, nu a știut să scrie, dar nu pot să îți explic ce bagaj de cunoștințe pe care astăzi îl avem din literatura de specialitate, de unde să ne inspirăm și de unde… Dar ea nu știa lucrurile astea.

Atât de important a fost de fiecare dată când fiicele ei se certau cu partenerii, ea spunea „nu așa!”, avea grijă. (…) Ea niciodată nu ne-a certat, bunica niciodată nu a ridicat tonul, întotdeauna mai mult cu privirea, avea un ton, un oftat. (…)

O groază de lucruri le-am învățat de foarte mică, când nu aveam discernământul necesar să pot să îmi dau seama, își amintește Anna Lesko.

Îți va ploua în gură! Rețeta Annei Lesko de colțunași ucraineni. VIDEO
Instagram

2. Rețeta Annei Lesko de colțunași ucraineni. Ingrediente

Aluat:

1 kg faina – se incepe cu 500 gr iar apoi din aproape in aproape restul

3 oua

250 ml apa calda

Putina sare

Atentie aluatul trebuie sa fie subtire!

Compoziție:

– 10-12 cartofi

– unt dupa gust

– 7 cepe tocate marunt

– sare si piper

Mujdei de usturoi:

6 catei de usturoi

3 linguri de apa minerala

Lamaie dupa gust

3 linguri de smantana

Sare

3. Rețeta Annei Lesko de colțunași ucraineni. Mod de preparare

„Ai pus apă la fiert, adaugi sare, după ce a dat apă în clocot, modifici intensitatea focului spre moderat. Pui vareniki, amesteci cu atenție, să nu să se lipească între ele. Modifici din nou intensitatea focului spre mică. Timp de 10 min te rogi la ele! (râde)

Atunci când vareniki s-au ridicat la suprafață, este momentul să gusti. Dacă ți se pare că aluatul a fiert suficient, le scoți cu atenție să nu să se destrame și să iasă compoziția din varenik.

Vareniki se pun într-un recipient cu ceapă călită și se amestecă cu grijă. Vareniki se servesc cu smântână și mujdei, sare și piper.

Poftă bună!”, explică Anna Lesko.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro