Chiar dacă înghețata este consumată de toată lumea în sezonul cald, puțini știu că există o serie de beneficii pe care probabil nu le-ai fi bănuit. Nutriționiștii au descoperit mai multe lucruri despre înghețată și chiar recomanda ca în zilele toride să fie consumată.
Câteva motive pentru care este bine să consumi înghețată
Surprinzător este faptul că desertul îndrăgit preferat de toată lumea conține vitamine, fosfor și calciu. Mai exact, înghețata este bogată în vitaminele A, B6, B12, C, D, E ȘI K.
Pe lângă aceste substanțe, înghețata mai conține și tiamină, riboflavină şi niacină, compuși de care organismul are nevoie în fiecare zi. Cele trei substanțe ajută carbohidrații să producă energie și are efecte benefice asupra funcției nervoase și musculare.
Pe lângă acest lucru, desertul este bogat și în calciu și magneziu. Acest lucru înseamnă că nivelul de stres este redus, după ce ai consumat înghețată. Mai exact, atunci când temperaturile sunt ridicate și ai făcut un efort intens, cele două substanțe acționează asupra sistemului sistemului nervos.
Un lucru pe care puțini îl știu este faptul că înghețata are un indice glicemic scăzut. Practic, desertul preferat de toți vara poate fi inclus în diete, atunci când este vorba de cantități mici. Nutriționiștii spun că o înghețată reduce pofta de mâncare pentru câteva ore. În acest fel, dispare și dorința de a consuma dulce, dar ai și o doză de energie.
La fel de puțin cunoscut este faptul că înghețata poate contribui la reducerea hipertensiunii arteriale, acest lucru fiind posibil în cazul desertul pregătit în casă.
Nutriționiștii spun că înghețata conține calciu, sodiu, magneziu și potasiu, substanțe care contribuie la prevenirea cazurilor în care apare hipertensiunea arterială. Desertul este bogat și în flavonoizi, compuși care au efecte benefice asupra organismului. Aceste substanțe au efecte antivirale, antialergice, antigregante plachetare și antiinflamatorii.