Reclamă

Berea este o băutură populară în orice colț al lumii, fiind disponibilă atât sub formă alcoolică , cât și fără alcool.

Ca și în cazul oricărui viciu, consumul regulat de bere are avantaje și dezavantaje. Deși unii oameni se bucură de o bere rece ca gheața într-o zi fierbinte de vară (sau chiar în mijlocul iernii), există câteva considerente la care trebuie să te gândești înainte de a bea două, trei sau mai multe beri. Când vine vorba de bere, este posibil să fi auzit despre potențiale beneficii pentru sănătate. Dar este important să rețineți că consumul de bere poate fi și dăunător. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când nu este consumat cu moderație.

Sursa: Social media

Riscurile la care te supui atunci când consumi bere în exces

Deoarece berea conține calorii goale, consumul prea mult din  te poate face predispus la creșterea în greutate și la obezitate , care este rădăcina multor alte probleme de sănătate. Consumul excesiv de bere poate crește, de asemenea, riscul de boli de inimă , boli hepatice. De asemenea, poate crea dependență de alcool .

Dacă consumați mod constant cantități mai mari de bere, este probabil ca tensiunea arterială să crească. Pericolul crește atunci când se consumă două sau trei beri pe zi.

Dacă sunteți o persoană care are un stomac sensibil sau are o reacție la gluten, este posibil să observați că berea provoacă gaze și iritații. Acest lucru se datorează faptului că este făcut din orz sau grâu, care, desigur, ambele conțin gluten.

Un alt motiv pentru care este mai bine să evitați berea este încărcătura de carbohidrați pe care o conține aproape fiecare. O bere medie poate avea de la șase grame până la 35 de grame de carbohidrați per porție.

De asemenea, majoritatea berilor conțin foarte puține fibre, ceea ce previne creșterea nivelului zahărului din sânge. Conținutul de fibre variază de obicei de la zero la 2 grame per porție.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro